Posledný augustový víkend v roku 2023, konkrétne 26. – 27. augusta, Združenie Spiš a Nestville Park usporiadali farmársky festival s názvom „Farmár – tradície a zvyky“. Cieľom tohto podujatia bolo zdieľať s verejnosťou úsilie a výsledky poľnohospodárov, chovateľov, farmárov, spracovateľov a remeselníkov, a poďakovať im za ich neúnavnú prácu.

Nechýbala ani Nestville Rodeo Show, ktorá ponúkla divákom ukážky westernového jazdenia s koňmi zo všetkých kútov Slovenska. Druhý deň festivalu bol plný adrenalínu s Nestville Bull Riding, kde diváci uvideli umelcov jazdenia na býkoch. Okrem rodea a býčej jazdy nesmelo chýbať ani viacero výstav vrátane výstavy mladých králikov, oviec, kôz či hovädzieho dobytka..

Návštevníci sa mohli tešiť aj na tradičné trhy pod záštitou Združenia Spiš, kde boliprezentované pravé slovenské výrobky od regionálnych producentov. Trhy bolizamerané na propagáciu a predaj tradičných ľudových remesiel, ktoré predviedli zruční výrobcovia nielen z miestneho okresu.

Atmosféra festivalu bola preniknutá tradíciami a ponúkla ukážky tradičných remesiel ako strihanie oviec, výrobu bryndze či hranie na ľudové nástroje.

Návštevníkom tento deň spríjemnili aj rôzne vystúpenia či rôzni umelci s ich zaujímavým repertoárom.